Як обрати стоматолога

Як обрати стоматолога

Вибір зубного лікаря та стоматології - важливе питання і для тих, хто хоче просто займатися профілактикою, і для тих, кому потрібна допомога фахівця у вирішенні конкретних проблем. Стоматологія у Львові https://oculus.lviv.ua/areas/dentistry/ в сучасному медичному центрі Oculus пропонує послуги стоматології, якісно та доступно. Звертайтесь за консультацією до спеціалістів з багаторічним досвідом.

Порівняйте ціни

Усі стоматології поділяються на три сегменти: економ, бізнес, преміум. У кожному є середній прайс на всі послуги. Наприклад, вартість на встановлення вінірів у клініках бізнес-класу вища за середню ціну на 10—20%. Вивчивши вартість послуг у різних клініках, ви можете одразу виявити стоматологію із завищеними цінами.

Важливо розуміти: вартість лікування визначається кваліфікацією лікаря, використовуваними методиками та матеріалами для лікування. Висока вартість можлива тільки в тих клініках, де застосовують інноваційні технології, якісні або ексклюзивні матеріали, мають у своєму розпорядженні штат лікарів високої кваліфікації.
Як обрати стоматолога

Як вибрати хорошого стоматолога та стоматологію


Подивіться на приміщення

Ви приїхали до стоматології. Насамперед придивіться до будівлі чи приміщення, яке вона займає. Воно має бути чистим, з гарним ремонтом. Всередині може не бути дизайнерських меблів, але обстановка має бути обов'язково комфортною для пацієнтів. Уникайте клінік у напівпідвалах та підвалах, без вікон, без зони очікування або з ресепшеном у вигляді крихітного столу у тісному кутку.

Варто також звернути увагу на організацію прийому: суворе дотримання призначеного часу, чітке ведення фінансової документації, поінформованість адміністраторів. Клініка, де ніхто не знає, куди подівся лікар з кабінету і коли повернеться, де гроші вносяться не до каси, а до кишень працівників без видачі чеків, де можна просидіти годину, а то й дві, наврядчи надасть вам якісне лікування.

Якщо ви виявили хоча б одну з таких ознак, краще залишити таку «лікувальну» установу та звернутися до іншої стоматології.

Уважно вислухайте лікаря, вивчіть план лікування

Ось ви вже прийшли на прийом. Тут важливо звернути увагу на процес діагностики: лікар повинен чітко ясно пояснити вам, як і чому він поставив діагноз. Для наочної демонстрації є внутрішньоротові відеокамери - з їх допомогою стоматолог покаже, які зуби потребують лікування і чому.

Після діагностики лікар складає та погоджує з вами план лікування. Лікар зобов'язаний врахувати ваші потреби та можливості, у тому числі й фінансові. Неможливе нав'язування процедур або дорогих матеріалів. Ви можете відразу сказати, що розраховуєте на не дуже дороге лікування, і лікар врахує ваші побажання.

Знати план лікування потрібно і в тому випадку, якщо вам належить тривале спілкування з лікарем, наприклад, вам потрібно встановити імплант або ви маєте намір лікувати кілька зубів. Саме план лікування є гарантією того, що не з'являться процедури, яких вам не проводили.
Як обрати стоматолога
Оцініть запропоновані методики лікування

Отже, ви вибрали стоматолога, і він склав план лікування. Тепер потрібно переходити до процесу. Якщо ви обрали клініку бізнес-класу або преміум-сегменту, там лікарі будуть використовувати новітні технології та методи: 3D-сканер, лазер, мікроскоп. Все це підвищує комфорт для пацієнта, але набагато важливіше - ефективність лікування, довговічність і надійність досягнутого результату.

Але якщо ви не хочете лікувати, наприклад, канали під мікроскопом, тому що це дорожче, лікар має запропонувати вам традиційний спосіб. Неприпустимо відмова у допомозі лише тому, що ви віддаєте перевагу класичним методам та меншим витратам. Хороший лікар завжди готовий розглянути всі варіанти лікування та вибере той, що підійде саме вам.

Вам повинні повідомляти про будь-які зміни

Іноді у планове лікування доводиться вносити зміни. Наприклад, після очищення каріозної порожнини стоматолог виявив, що уражений нерв. У такому разі лікар завжди відразу про це скаже та пояснить, що потрібно зробити і чому змінюється план лікування. Неприпустима поведінка для лікаря – сповіщати пацієнта про додаткові процедури після їх проведення, а то й зовсім коли пацієнт побачить рахунок.
Будь-які зміни у плані лікування — навіть найменші — завжди узгоджують із вами.

Вам мають надати гарантію

На будь-які послуги клініка повинна давати гарантію, термін якої варіюється від 2-3 років до довічної. Наперед уточніть, яку гарантію стоматологія надає у вашому випадку. Якщо лікар відмовиться це робити, ви вже знаєте, як вчинити – змінити спеціаліста та клініку.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sovetok

28.01.2022 king22 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Добавить комментарий:



ТОП пользователей



evgeniakrichfalyvshiromaschckinilsavelinatastiffmelnikovdyunafilipovitchpertzevnickMiKrabshtusha_kutushazuzkaereshkinatitorenkoelisabeta