Вулик лежак - особливості, переваги та конструкція

Вулик лежак - особливості, переваги та конструкція

Вулики призначені для розміщення в них бджолиних сімей, щоб надалі розвивати їх і збирати мед. Вулики бувають різних розмірів та конструкції. Однак до загальних схожих характеристик можна віднести використання спил дерев високої якості. За конструкцією вулика розрізняються на горизонтальні та вертикальні.


Особливості та переваги горизонтального вулика лежака


Зовні вулик лежак нагадує довгий ящик. Він відрізняється від звичного всім вертикального вулика розміщенням рамок. Всі рамки в даному виді вулика розміщуються в один ряд. Це надає більше перегляду використання даного будиночка для бджіл, що відмінно підходить для новачків. Бджолярі новачки зможуть швидко розібратися в особливостях даного промислу та здійснювати оперативний огляд сім'ї та хитавицю меду.

Вулик лежак - особливості, переваги та конструкція

Вулики лежаки у промислових масштабах практично не застосовуються. Це з обмеженими виробничими можливостями. Кількість рамок у вулику варіюється від 16 від 24-х, що дозволяє розміщувати від однієї до двох бджолиних сімей. Завдяки тому, що рамки розміщують в один ряд, бджолиній сім'ї потрібно менше сил, щоб їх наповнити. Це дає бджоляру можливість виростити сильну бджолину родину, яка витримуватиме різні суворі умови. Також новачки можуть розраховувати на низку помилок. Маючи сильну сім'ю, можна навчитися бджільництву з мінімальним ризиком збитку.


Конструкція вулика лежака


Конструкція вулика лежака досить проста. Він має чотири стінки та нагадує прямокутник. Літки розміщують із передньої та задньої стінки. На кожну сторону по два льотки, один вгорі, другий внизу. Варто зазначити, що у деяких лежаків, льотки можуть розміщуватися лише з одного боку – лицьовий.

З'єднуються всі чотири сторони за допомогою шпонок та спеціального клею. Також поверхня обробляється від можливої ​​появи шкідників чи інфекційних захворювань. Кришка вулика лежака розбірна. Одна частина кришки покривається площею в 3-4 рамки. Представляється дах у вигляді невеликих дощечок із деревини високої якості. Також дощечки обробляються прополісом.

Вулик лежак - особливості, переваги та конструкція

Також є верхня кришка. Вона складається з дерев'яної рами, яка покрита спеціальним нержавіючим листом металу. Він запобігає потраплянню вологи та снігу у суворі умови погоди. Між дощечками та залізною кришкою можуть розміщуватись спеціальні утеплювачі для зимівлі.

В інтернет-магазині ПаркПлюс можна купити вулики лежаки високої якості за низькою ціною, а також додаткове обладнання та препарати.

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sovetok

05.10.2022 king22 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Добавить комментарий:



ТОП пользователей



evgeniakrichfalyvshiromaschckinilsavelinatastiffmelnikovdyunafilipovitchpertzevnickMiKrabshtusha_kutushazuzkaereshkinatitorenkoelisabeta