Як купити кращий рушник: вчимося обирати по етикетці

Як купити кращий рушник: вчимося обирати по етикетці

Вибрати найкращий рушник для ванної кімнати або кухні прагне кожна господиня. Для цього достатньо зрозуміти різницю між моделями і знати критерії, яким він повинен відповідати. За складом кращий рушник повинен бути на 100% з натурального волокна. Найчастіше в магазинах пропонують моделі з бавовни, хоча почали на полицях з'являтися і бамбукові рушники. І ті й інші волокна відмінно вбирають воду, не викликають алергію і комфортні на дотик. Єдине, чим вони поступаються синтетичним моделям - це термін служби. Вони менш довговічні.


Як купити кращий рушник: вчимося обирати по етикетці
 

Гарний рушник не повинен містити домішки синтетичних ниток. Такі моделі часто позначають на етикетці буквами М або ПК. Зверніть увагу на ці позначення. Хоча і невеликий відсоток, але синтетика у складі відіб'ється не кращим чином на комфортності під час його використання. Також рушники зі штучними волокнами зазвичай виглядають яскравіше бавовняних. Виняток становлять лише бамбукові, для яких норма мати легкий блиск і насичений відтінок. Все завдяки чудовим і незвичайним властивостям бамбука. Якщо купити рушник з цієї екзотичної для нас сировини, ви точно не пошкодуєте і навряд чи будете надалі користуватися іншими. За всіма властивостями бамбукові моделі перевершують бавовняні, а виглядають набагато красивіше. І коштують лише у 1,5 рази дорожче.
 

Уважно читаючи етикетки на рушниках, можна знайти в них багато корисної інформації. Наприклад, якщо є позначення "мікрокоттон" (microcotton) то такий рушник буде особливо м'яким і комфортним. Його виготовляють з попередньо відшліфованих волокон бавовни. Також слід купити рушник, якщо в характеристиках зазначено "ELS cotton". Це означає, що при його виготовленні була використана довговолокниста бавовна - один з кращих сортів цієї корисної рослини.

Є ще один різновид складу - це чесана бавовна або "combed cotton". Обробка волокон передбачає вичісування коротких і пухнастих. З інших, міцних і довгих ниток і виготовляються полотна для майбутніх рушників екстра-класу.


Як купити кращий рушник: вчимося обирати по етикетці
 

Як бачите, інформація на етикетці може розповісти дуже багато. Слід не тільки її читати, а й розбиратися у відмінностях. Також зауважимо, що всі перераховані варіанти частіше зустрічаються на турецьких рушниках. Адже ця країна, а також Пакистан і Єгипет, вважаються батьківщиною кращих сортів бавовни. Тому не дивно, що найякісніший, красивий і м'який махровий текстиль виробляють саме там або з сировини, зібраної на їх території.
 

Аватар korolyanka Яна Король
Журналист/Sovetok

22.03.2021 korolyanka 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Добавить комментарий:



ТОП пользователей



evgeniakrichfalyvshiromaschckinilsavelinatastiffmelnikovdyunafilipovitchpertzevnickMiKrabshtusha_kutushazuzkaereshkinatitorenkoelisabeta