Замки Uniclic

Замки Uniclic

Їх виготовляє фірма Quick-Step. Ці замки добре підходять для настилання ламінату на підлогу в кутах, маленьких кімнатах, поблизу дверей. Дошки можна зафіксувати під кутом 25-30 °, а також шляхом підбивання (для цього спочатку помістивши дошки на підлогу).

Перевага – дошки можна класти, а потім замикати ліворуч і праворуч. Такі замки відмінно підходять, якщо кімната виглядає не як звичайний прямокутник, а має безліч зовнішніх та внутрішніх кутів. Дошки не пропускають воду. Покриття можна розібрати і скласти знову. Це зручно, якщо роботи виконує новачок, який з одного разу не зможе добре укласти будматеріал. У результаті виходить підлога з оптимально рівною поверхнею. Маленький недолік - дошки можуть розійтися по короткій стороні через невеликий виступ засувки.
 

Замки T-Lock та 2-Lock

 

Вони випускалися компанією Tarkett, зараз не виробляються. Але зараз ще є у продажу. Гідність - немає необхідності у великому куті підйому дошки при укладанні, досить кута в 20-25 °. Замки T-Lock випускалися вже дуже давно, дошки з ними потрібно покласти цілим рядом. При довжині невеликого приміщення в 6 метрів, якщо буде маленький зсув будь-якої панелі на торці, потрібно буде розбирати цілий ряд, а потім знову його збирати. Складання такого будматеріалу вимагає роботи двох осіб. Підлога має захист від вологи Tech3s, тобто на краї панелей рівномкерно нанесена паста на основі воску. Із замками 2-Lock змонтувати підлогу може і 1 людина. У замків є вставки із пластику.
 

Замки TC'Lock


Це нові сполуки. Вони придумані нещодавно. Не можна покласти в одному приміщенні одночасно дошки із замками T-Lock, 2-Lock та TC'Lock. При спробі їх поєднання буде видно перепад за висотою приблизно 0,4 мм. Фірма стверджує, що новий замок забезпечує більш щільне поєднання дощок. У результаті їх вологостійкість вища. Тест на розрив у 8 разів перевершує параметри, які необхідні за нормою EN13329, тому сильно зменшуються розколи дощок, їхня розбіжність. Спокійно укласти покриття може 1 людина.
 

Замки Megaloc


Випускаються фірмою Classen. У торців дощок є вставки із пластику, тому їх можна зафіксувати, лише натискаючи на них зверху. З'єднання виходять надміцними. Головна перевага – висока швидкість укладання. Укласти підлогу може 1 людина. Має чудовий захист від зволоження.
 

Замкова система Pergo PerfectFold 3.0

 

Цей вид замків має вставку із пластику, тому збирати покриття легко 1 людині. Але, якщо знадобиться розібрати підлогу, можуть зламатися гребені замків. Тому підлогу не можна після розібрати. Замок нагадує Uniclik, але його не слід підбивати. Збирати можна як із гребеня, так і з паза.
 

Замки Pro clic та Just clic


Їх виготовляє компанія Egger. Для складання підлоги із замками Pro немає необхідності збирати весь ряд. А якщо матеріал має замки Just-clic, необхідно при укладанні зібрати весь ряд. Зате в результаті виходить рівна і гладка поверхня.
 

Замки Uniclic
 

Замки Twin click


Випускає компанія Kronospan. Замок нагадує T-lock фірми Tarkett. Збирати підлогу можна лише типовим способом. Для монтажу покриття потрібні 2 особи. Поблизу дверей досить важко збирати підлогу. Ще його слід просочити герметиком Клік Гард, щоб дошки стали вологостійкими.
 

Замки Alloc

 

Випускає однойменна фірма, що у Норвегії. Замки мають вставку із алюмінію. Їхня головна цінність – можна збирати підлогу на величезних площах. Щоправда, такий ламінат дорогий.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sovetok

05.05.2022 Seo 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Добавить комментарий:



ТОП пользователей



evgeniakrichfalyvshiromaschckinilsavelinatastiffmelnikovdyunafilipovitchpertzevnickMiKrabshtusha_kutushazuzkaereshkinatitorenkoelisabeta