Пять советов по экономии топлива, которые оказались обманом

Пять советов по экономии топлива, которые оказались обманом

Концепт Roadiaq побудований студентами технічного училища «Шкоди» у Млада-Болеславі та, як і попередні проекти, не отримає серійного продовження. Він може похвалитися просторим салоном з робочою станцією та спальним місцем, кухонним гарнітуром, душем, сонячними панелями та навіть кавомашиною.

Студенти технічного училища «Шкоди» у Млада-Болеславі представили дев’ятий учнівський концепт-кар. Зусиллями 29 людей Enyaq 80x Sportline перетворено на кемпер Roadiaq, всередині якого є все необхідне для роботи та подорожей.

Силова установка залишилася колишньою — два електромотори видають 265 кінських сил, а живляча батарея ємністю 82 кіловат-години забезпечує дальність ходу 495 кілометрів за циклом WLTP. Але всередині та зовні машина сильно перетворилася.

Горб на даху додав до висот електрокара трохи більше 35 міліметрів і зробив салон більш просторим. Змінилися двері багажника, а ліву задню зробили глухою і ще оснастили шторками, бо з того боку стоїть ліжко і треба було якось забезпечити таємницю особистого життя.

На даху Roadiaq можна розмістити сонячні панелі, до того ж на лівій стороні є окремий роз’єм для підключення енергомережі кемпінгу. Також до комплекту включено складний тент, який на час стоянки «пристібається» до машини для захисту від дощу або сонця.

Внутрішня оббивка Roadiaq виготовлена ​​з переробленого текстилю. Меблі в задній частині виготовлені за спецзамовленням, і за її допомогою машину можна перетворити на будинок на колесах або мобільний офіс. Авторам довелося неабияк попрацювати над адаптацією електричної системи — але воно того варте.

Тут є 27-дюймовий монітор, бездротова клавіатура та миша, камера для відеодзвінків, тримач планшета, USB-порти та розетки. Якось у кросовер помістився навіть компактний кухонний блок з кавомашиною, а також душ, посуд, ліхтарики та набір для виживання.

Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Sovetok

30.06.2023 enr091 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Добавить комментарий:



ТОП пользователей



evgeniakrichfalyvshiromaschckinilsavelinatastiffmelnikovdyunafilipovitchpertzevnickMiKrabshtusha_kutushazuzkaereshkinatitorenkoelisabeta