Особливості вибору вхідних дверей

Особливості вибору вхідних дверей

Будь-який власник приватного будинку чи квартири хоче бути впевненим у безпеці свого житла, а також у тому, що воно буде захищене від сторонніх шумів та холоду. Щоб цього досягти, необхідно вивчити каталог вхідних дверей, і вибрати ту, яка відповідатиме всім вимогам безпеки, відрізнятиметься високою якістю, а також відмінно вписуватиметься у загальний інтер'єр. Під час вибору дверей на сайті https://holz.ua/ua/ivanofrankovsk/dveri/vhodnye/ варто звернути увагу на ряд пунктів, які важливі для надійного захисту.
 

Металеві деталі


Кожна модель складається з:
 

  • Коробки. Існує 2 різновиди – цілісні, у яких вбудований поріг, і навіть П-образные. Перші відрізняються високим рівнем безпеки від зломів, тому що виготовляються із гнутого профілю.
  • Каркасу. Його виготовляють зі сталевої труби. Крім цього в ньому є основне решетування і ребра для жорсткості конструкції. Найчастіше мають квадратний вид перерізу, зрідка трапляється прямокутний варіант. Складногнуті відрізняються високою стійкістю до всіх зовнішніх впливів, у тому числі до зламів. У дорожчих моделях вони наповнюються утеплювачем, що позитивно впливає на ізоляцію.
  • Сталевого листа. Краще якщо їх буде два, але в деяких моделях зустрічає та один. Для вхідних дверей підійдуть двері, сталевий лист яких буде завтовшки від 1,8 мм і вище.
 

Внутрішнє та зовнішнє оздоблення


Важливе значення має й оформлення сталевого полотна, що впливає на його якість та стійкість. Зараз існує безліч варіантів, які дозволяють вибрати на свій смак те, що відмінно впишеться в загальний інтер'єр і надійно служитиме вам довгі роки. Ось кілька оздоблювальних матеріалів для дверей:
 

  • масив;
  • лдсп;
  • шпон;
  • молоткова емаль;
  • порошкове напилення;
  • ПВХ.


Особливості ізоляції


Велику роль для захисту приміщення від холодного повітря та різного шуму відіграє ізоляційний утеплювач. Його шар у будові дверей є обов'язковим для комфортного знаходження в будинку. Для цих цілей використовують безліч варіантів:
 

  • Корок. Її широко застосовують як додатковий шар ізоляції у виготовленні вхідних дверей.
  • Пінопласт. Доступний за ціною матеріал, однак від сильних морозів він навряд чи зможе захистити. Але якщо ви живете у теплому регіоні, це цілком непоганий варіант.
  • Мін.вата – найпрактичніший і стійкіший до зовнішньої дії утеплювач. Часто використовується у складанні вхідних дверей, тому що вона гіпоалергенна, не запалюється, і не випромінює неприємний запах.
  • Ізолон. Його використовують як додатковий прошарок ізоляції, т.к. він підвищує теплостійкість та шумоізоляцію.
  • Пінополістирол. Застосовують не часто, хоча він добре стійкий до морозів. Але якщо встановити його неправильно, може виділяти смердючий запах.
 
Особливості вибору вхідних дверей
 

Ущільнювачі, петлі та дверні замки

 

Ущільнювачі зустрічають різні форми. Але найкращу якість має саме D-подібний. Бувають вони кількох видів: силіконові, магнітні та гумові. Перевагу найкраще віддавати останнім. Петлі відіграють важливу роль у безпеці конструкції. Також від них залежить, наскільки зручно і легко у результаті відчинятимуться двері. Вони бувають двох типів: навісні та приховані. Обидва варіанти цілком надійні, але навісні за бажання можна спиляти. А ось приховані петлі не підлягають злому, але потребують особливого обслуговування.


Дверний замок – головний захист безпеки вашого житла. Розрізняють сувальдні та циліндричні види замків. Перші не дають можливості зняття дверей з петель, тим самим запобігаючи зламуванню. Другі мають спеціальну броненакладку, яка є додатковим елементом захисту. Також зазвичай вони оснащуються засувкою з внутрішньої сторони дверей, щоб мешканці могли замикатися на ніч. Знайти якісні та надійні вхідні двері зовсім не складно. Достатньо звернути увагу на всі особливості конструкції, вивчити нюанси і потім зробити правильний вибір.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sovetok

25.02.2024 Seo 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Добавить комментарий:



ТОП пользователей



evgeniakrichfalyvshiromaschckinilsavelinatastiffmelnikovdyunafilipovitchpertzevnickMiKrabshtusha_kutushazuzkaereshkinatitorenkoelisabeta