Яку раковину варто купувати для своєї ванної кімнати

Яку раковину варто купувати для своєї ванної кімнати

Сьогодні покупка раковини не є великою проблемою. Магазини сантехніки пропонують надширокий вибір різноманітних моделей на будь-який смак та гаманець. Звичайно, розмір, колір, тип – вони дійсно мають велике значення. Проте частіше за все ці параметри визначаються автоматично, виходячи з особливостей ванної кімнати. Чого не сказати про такі критерії, як матеріал і форма.
 

Матеріал як визначальний фактор будь-якої раковини


Для того щоб купити раковину, потрібно звернути увагу на матеріал, з якого вона виготовлена, він має дуже велике значення. Адже саме він визначає міцність раковини, особливості догляду за нею. Матеріал диктує ціну у прямому значенні цього слова. Тому роль цього критерію без перебільшення можна назвати визначальною.

Традиційними є наступні матеріали раковин для ванної кімнати.
  1. Порцеляна. Ефектна зовнішність та глибокий кольоровий відблиск звели цей матеріал у класику виконання сантехніки. Ці раковини доволі міцні (бояться тільки сильних механічних пошкоджень), за ними легко доглядати. Єдиний мінус – справжня порцеляна коштує недешево.
  2. Акрил, фаянс. Це бюджетні варіанти, основна перевага яких полягає у доступності. Раковини з фаянсу й акрилу недорогі, проте й недовговічні. Такі умивальники поступаються блиском порцеляні та більш вразливі до пошкоджень.
  3. Метал. У випадку з рукомийниками це частіше за все нержавіюча сталь. Також бюджетні моделі. Мінуси – надто шумні при контакті з натиском води й схильні до дряпання. 
  4. Скло. Надзвичайно ефектне, проте взагалі непрактичне рішення. Скляний умивальник виглядає шикарно, але він дуже вразливий до пошкоджень та вкрай вибагливий у догляді.
  5. Штучний камінь. Надійність, міць та вишукана краса в одному флаконі (а точніше, в чаші). Раковини зі штучного каменю майже вічні. За умови належного догляду вони служитимуть не один десяток років, зберігаючи свою привабливість. Головний мінус такої сантехніки – висока ціна.

Найдорожчими, але й найкращими вважаються умивальники з натурального каменю: мармуру чи граніту. Пошкрябати чи, більш того, пошкодити їх практично неможливо. Виглядають такі раковини відповідно до своєї ціни – елегантно та дорого.

Яку раковину варто купувати для своєї ванної кімнати

Форма вирішує все 


Принаймні, якщо мова йде про правильну організацію простору. Найпоширенішими є наступні форми:
 
  • квадрат і прямокутник – універсальні рішення, зручна інсталяція, стильний дизайн;
  • овал, коло – невмируща класика, яка була, є й буде актуальною завжди;
  • трикутник – оригінальне рішення для невеликих ванних кімнат;
  • чверть кола – економічне рішення, що дозволяє виграти більше простору;
  • трапеція, багатокутник та інші складні форми – ефектний вигляд, але складний монтаж і вимушена розтрата зайвих квадратних сантиметрів.

До речі, складна геометрія вимагає не тільки простору. Нестандартне рішення обійдеться в копієчку, тому що подібні моделі зазвичай коштують дорожче стандартних.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sovetok

02.02.2023 king22 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Добавить комментарий:



ТОП пользователей



evgeniakrichfalyvshiromaschckinilsavelinatastiffmelnikovdyunafilipovitchpertzevnickMiKrabshtusha_kutushazuzkaereshkinatitorenkoelisabeta