Психотерапевт пояснила, чому не варто рятуватися від стресу алкоголем

Психотерапевт пояснила, чому не варто рятуватися від стресу алкоголем

Фахівець зазначила, що спиртне на багатьох діє збудливо. Такі люди зазвичай страждають від ранніх пробуджень та підвищеної тривоги, а також бачать яскраві сновидіння.

Ефект спокою від алкоголю має короткочасний характер і таке “знеболювання” триває не більше 5-6 годин, повідомила психотерапевт Катерина Місевич. В результаті тривога, астенія та депресія лише подвоюються, попередила експерт.

“За допомогою алкоголю та інших психоактивних речовин ви берете у позику у вашого організму енергію, яка була потрібна для виживання”, –  пояснила лікар .


Крім того, на багатьох алкоголь діє збудливо: зазвичай такі люди страждають від ранніх пробуджень та підвищеної тривоги, а також бачать яскраві сновидіння, сказала Місевич.

Експерт радить при постійному відчутті розбитості вранці звернутися до лікаря-психотерапевта, який навчить методи полегшення процесу засинання, допоможе виявити причини та набути контролю, а також підбере ліки потрібної групи та фізіотерапію. Місевич попередила, що без візиту до фахівця немає сенсу здавати аналізи, а вже експерт направить на необхідне дослідження. І якщо аналізи у нормі, медик може призначити добовий ЕЕГ-моніторинг, уклала психотерапевт.
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Sovetok

05.09.2022 enr091 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Добавить комментарий:



ТОП пользователей



evgeniakrichfalyvshiromaschckinilsavelinatastiffmelnikovdyunafilipovitchpertzevnickMiKrabshtusha_kutushazuzkaereshkinatitorenkoelisabeta