Обираємо дитячий садочок - актуальні ідеї для батьків

Обираємо дитячий садочок - актуальні ідеї для батьків

Напевно, більшість сучасних мам з нетерпінням чекають часів, коли вони зможуть вийти з декретної відпустки і повернутися до своєї професійної діяльності. Потреба в самореалізації, контакті з суспільством і в нових враженнях дуже важлива для будь-якої людини. Тому виникає потреба в тому, щоб підібрати для своєї дитини хороший дитячий садочок.

Так мама може спокійно повернутися до своєї трудової діяльності і соціальної активності, що не переживаючи за малюка. Якщо ви в даний момент знаходитеся в роздумах, як вдало підібрати дитячий сад для власного чада, пропонуємо ознайомитися з наступною інформацією.
 

Типи дитячих садків


Є чотири основних типи дошкільних установ, які приймають дітей. Вони такі:
  1. Загальноосвітні дитячі садки. Їх метою вважається догляд за дитиною і її виховання. Також проходять навчальні заняття. Базова специфіка подібних дитсадків - робота за державними стандартами.
  2. Центри розвитку для дітей. Спеціалізація цих установ істотно ширше. Крім фізичного і розумового розвитку дітей, вони ще й займаються оздоровленням. Велика увага приділяється також психологічним аспектам.
  3. Дитсадки комбінованого типу. Групи загального розвитку працюють разом з групами компенсуючого типу. Так забезпечується належний догляд не тільки для здорових дітей, а й для дітей з порушеннями здоров'я або інвалідністю.
  4. Компенсуючі дитячі садочки. Це спеціалізовані установи, які створені для діток, які потребують будь-якої корекції. Вона може бути фізичною або інтелектуальною. Як правило, це стосується дітлахів, яким потрібна реабілітація в довгостроковому контексті. Подібні садки можуть бути цікаві для батьків, чиї діти страждають затримкою інтелектуального розвитку або іншими порушеннями (наприклад, пов'язаними із зором, слухом і т.п.)
Якщо говорити про компенсуючі дитячі садочки, то туди не беруть без відповідного направлення лікаря. Повинні бути вагомі підстави, щоб дитина проходив корекційні програми.

Що стосується форм власності, то за цим критерієм дитячі сади бувають державними та приватними. Переповненість перших призводить до того, що батьки частіше починають шукати приватні дошкільні установи для своїх дітей. Крім цього, приватний дитсадок можна підібрати з урахуванням тієї спеціалізації, яку ви вважаєте оптимальною для своєї дитини. Система навчання там зазвичай є більш гнучкою, ніж в державних установах.

До речі, ось посилання, де можна знайти всі приватні садочки Львова: https://dity.in.ua/private_sadochki/lviv.

А на цій сторівці можна подивитись повну інформацію про будь-який дитячий садок у Львові: https://dity.in.ua/lviv.

На порталі Dity in UA можна відшукати приватні та державні садочки у різних містах України, запрошуємо за інформацією!
 

5 важливих критеріїв при виборі садочка


Вибираючи дитсадок для свого малюка, дивіться на такі аспекти, як:
 
  • місце розташування (важливо, наскільки близько сад знаходиться до вашого будинку);
  • рівень наповнюваності груп і кваліфікація педагогічного складу;
  • програма занять;
  • благоустрій території дитсадка, його інфраструктура;
  • охорона.

Якщо при виборі дитсадка ознайомитися з цими аспектами детально, ви збільшите ймовірність того, що дитина дійсно буде комфортно себе почувати в дошкільному закладі.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sovetok

10.01.2020 Seo 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Добавить комментарий:



ТОП пользователей



evgeniakrichfalyvshiromaschckinilsavelinatastiffmelnikovdyunafilipovitchpertzevnickMiKrabshtusha_kutushazuzkaereshkinatitorenkoelisabeta